Winkelwagen

artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00
  • Uitgebreid assortiment en snelle vakkundige levering
  • A-Kwaliteit ventilatieproducten tegen scherpe prijzen
  • 7 dagen p/w telefonisch bereikbaar, de beste service!
  • Maatwerk is mogelijk,
    u vraagt wij maken
  • Ook afhalen & betalen in ons magazijn in Wijchen

Professionele afzuigkap voor horeca en grootkeukens

Op zoek naar een geschikte horeca afzuigkap voor de professionele keuken? Als gespecialiseerde groothandel bieden we voor (bijna) iedere situatie en budget de meest geschikte afzuigkap.

Bekijk direct ons aanbod, of lees verder voor meer informatie!

Lees meer...

 


Wat is een horeca afzuigkap?

Horeca afzuigkappen zijn gemaakt voor afzuiging van professionele keukens. Een horeca afzuigkap zorgt dat kookdampen direct boven de bron met hoge capaciteit worden afgezogen. Zo krijgen geuren en dampen geen kans te ontsnappen en blijft de ruimte fris. Een horeca afzuigkap draagt bij aan een prettig en gezond binnenklimaat in keukens en aansluitende ruimten.


Toepassingsgebied

Deze professionele afzuigkappen zijn gemaakt voor horeca / grootkeukens waar intensief gekookt wordt. Denk hierbij aan restaurants, cafetaria's, sportkantines en bedrijfskeukens. Maar ook in laboratoria en diverse industriële toepassingen worden horeca afzuigkappen ingezet.


Horeca afzuigkap bestellen bij Spirototaal

Horeca afzuigkap op transport palletHoreca afzuigkap premium op pallet

Bestel je horeca afzuigkap eenvoudig en snel in onze webshop. Laat je bestelling bezorgen op het door jouw gewenste adres, of kies voor afhalen in ons magazijn aan de Bijsterhuizen 5018 te Wijchen.

Levertijd

De Basic-line en Pro-line afzuigkappen kunnen (meestal) binnen enkele dagen geleverd worden. De Premium-line afzuigkappen worden op bestelling gemaakt met een levertijd van c.a. 3 weken.

Bezorgkosten

Voor het bezorgen van een horeca afzuigkap (binnen Nederland) rekenen we €45,45 exclusief BTW. Voor spoedleveringen kan het zijn dat we meerkosten in rekening moeten brengen. Ditzelfde geld voor bestellingen buiten een straal van 100km.

 

Hoe kies ik de juiste afzuigkap?

De afzuigkap is de basis van het horeca keuken afzuigsysteem. Een verkeerd model of afmeting kan betekenen dat de kookdampen niet goed worden afgezogen.
Hiervoor is het belangrijk stil te staan bij een aantal belangrijke punten. Denk hierbij aan het model, afmeting, materiaal en de filters. Zie onderstaande linkjes voor meer informatie:

Horeca afzuigkap - Model en afmeting bepalen
- Horeca afzuigsysteem - Compleet afzuigsysteem samenstellen

Liever persoonlijke informatie? neem gerust telefonisch contact op! Wij zijn bereikbaar op 024-20 22 197 en helpen graag bij het selecteren van de meest geschikte horeca afzuigkap.

 

Horeca afzuigkap installatieAfzuigkap installatie

Wil je een horeca afzuigkap, of compleet afzuigsysteem laten installeren? Ook hier kunnen we bij helpen. Als specialist in ventilatietechniek vinden we voor (bijna) iedere situatie een geschikte oplossing.

Voordelen Spirototaal installatie:

-          Specialistische kennis
-          Duidelijke informatie
-          Snelle en vakkundige installatie
-          Garantie
-          Onderhoudsservice

Meer weten over onze horeca afzuigkap installatieservice?  Klik op: Horeca installatieservice Spirototaal  of neem direct contact op:

Tel: 024-2022197
Mail: installatie@spirototaal.nl


Begeleiding bij installatie

Wil je een horeca afzuigkap, of compleet afzuigsysteem zelf installeren, maar kun je wel wat hulp gebruiken?  Vraag naar de Project begeleiding service, en laat je begeleiden door één van  onze vakmannen.

Check hier voor meer informatie over projectbegeleiding, of neem direct contact op:

Tel: 024-2022197 (maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00)
Mail: installatie@spirototaal.nl

 

Horeca afzuigkappen in drie productlijnen

Spirototaal levert de horeca afzuigkappen in drie professionele productlijnen met elk heeft zijn eigen specifieke kenmerken. 

1. Basic line  

De Basic-line afzuigkappen zijn uitstekend geschikt voor keukens waar niet extreem vet gekookt wordt. Deze professionele kappen hebben een nette afwerking zonder scherpe randen.

Algemene kenmerken
- Zeer aantrekkelijk geprijsd
- Geïntegreerde ledverlichting
- Materiaal: RVS430
- Filters: Standaard labyrintfilters (RVS 430)

2. Pro line

De Pro-line afzuigkappen hebben een nette afwerking en gelaste hoeken tegen lekkage van vet. Met de hittebestendige ledlampen geschikt voor horeca keukens waar hogere temperaturen voorkomen.

Kenmerken Pro line
- Geïntegreerde ledverlichting (hittebestendig)
- Gelaste hoeken (onderzijde)
- Materiaal: RVS430
- Filters: Standaard labyrintfilters (RVS 430)

3. Premium line

De Premium-line afzuigkappen hebben een bijzonder hoog afwerkingsniveau. Ze zijn volledig vervaardigt uit (hoogwaardig) RVS304 en voorzien van de hoogste kwaliteit vetfilters. Hiermee zijn ze geschikt voor de meest intensieve horeca keukens. 

Kenmerken Premium line
- Geïntegreerde ledverlichting (hittebestendig)
- Hoog afwerkingsniveau
- Materiaal: Volledig RVS 304
- Makkelijk te reinigen
- Maximale corrosiebescherming
- Filters: Brandveilige cycloonfilters (RVS304) vet-filtercapaciteit tot 95%

 

Horeca afzuigkap modellen

Horeca afzuigkappen zijn er in diverse modellen. Zorg voor het juiste model die het best aansluit op jouw situatie. Dit is een belangrijk onderdeel om te komen tot een goed werkend afzuigsysteem. Lees verder voor meer informatie over de verschillende afzuigkappen:

 

Doosmodel afzuigkappen - Wandkap met optimale vorm

 Doosmodel afzuigkappen

Doosmodel afzuigkappen zijn voor montage tegen de wand. Door het model van een doos biedt deze horeca afzuigkap een optimale buffer voor het opvangen van de kookdampen.

Tip! Meet goed of er voldoende hoogte in de keuken aanwezig is voor dit model afzuigkap. Zorg voor 200 tot 210cm afstand tussen de vloer en de onderzijde van de kap. Bereken daar de hoogte van de kap, en de ruimte (boven de kap) voor het afvoerkanaal bij op. Dit is de minimale hoogte die aanwezig moet zijn in de keuken.

Houd (indien van toepassing) ook rekening met de hoogte van de nog te plaatsen vloer in de horeca keuken.

 

Schuinmodel afzuigkappen - Wandkap voor lage keukens

Horeca afzuigkap schuin model

Dit model afzuigkap wordt gebruikt voor horeca keukens met lage plafonds. De schuinmodel wandkappen zijn voor montage tegen de wand. Door het schuine model kan de kap lager geplaatst worden zonder dat de kok zijn hoofd tegen de kap kan stoten.

 

Eilandmodel afzuigkappen - Voor eilandkeukens

Horeca afzuigkap eilandmodel

 

Heeft je horeca keuken een kookeiland? Maak dan gebruik van een eilandmodel afzuigkap. Dit model wordt tegen het plafond bevestigt.  De kap hangt vrij in de ruimte, recht boven de eilandkeuken. Met een dubbele rij filters zorgt deze horeca afzuigkap voor een krachtige afzuiging.

 

Inductiekappen - Met luchttoevoersysteem

Inductie eilandmodel afzuigkap voor horeca keukensInductiekap doosmodel voor wandkeukens 

Een inductiemodel afzuigkap zorgt naast afzuiging ook voor de toevoer van verse lucht. Hiervoor wordt een tweede ventilator aangesloten op de kap.

Voordeel is dat er geen aparte voorziening meer hoeft te worden getroffen voor de luchttoevoer. Daarnaast blijft de toevoer beperkt tot de omgeving van de afzuigkap. Dit voorkomt tocht en draagt bij aan een prettig binnenklimaat.

De inductie horeca afzuigkappen zijn verkrijgbaar in wand- en eilandkappen.

 

Plug&Play afzuigkappen - Ingebouwde motor

Horeca afzuigkap met ingebouwde motor

Bij deze horeca afzuigkappen zit de ventilator ingebouwd in de afzuigkap. Met de in het voorpaneel geïntegreerde snelheidsregelaar kan de motor bediend worden. Dit maakt de Plug & Play afzuigkap een alles in één systeem.  Ideaal voor situaties waar geen ruimte is voor een externe motor (box).

Voor lange afvoerkanalen is dit model afzuigkap wat minder geschikt. Verder is het geluid van de motor wat beter hoorbaar dan bij een systeem met externe motor (box).


Condens afzuigkap - Voor vochtige dampen

Condens dampkap

De condens afzuigkappen zijn speciaal gemaakt voor gebruik boven industriële vaatwasmachines. Ze zijn in staat grote hoeveelheden (vochtige) lucht op te vangen en af te voeren.

Gezien dit geen vette dampen zijn hebben de condens kappen geen vet filters. Wel is de kap voorzien van een plaat (in de kap) die zorgt voor randafzuiging. Deze plaat vangt de condens druppels op die vervolgens weer verdampen door de warme lucht.  Hierdoor krijgt condens geen kans te gaan lekken.

 

Horeca afzuigkap afmetingen

Eén van de belangrijkste punten voor een goede afzuiging is de afmeting van de horeca afzuigkap. Zorg dat de kap boven alle zijdes van de kooklijn c.a. 30cm oversteekt, en houd bij ovendeurtjes 45cm aan. Zo voorkom je dat de kookdampen aan de kap kunnen ontsnappen.  

Lees hier voor meer informatie over afmeting berekenen van een horeca afzuigkap!

 

Maatwerk horeca afzuigkappen 

Maatwerk afzuigkappen voor horeca en grootkeuken

Is de juiste horeca afzuigkap niet te vinden tussen het standaard aanbod? Gaat het om de afmeting, een steunpilaar die in de weg staat, of een afzuigkap die boven een hoekkeuken worden geplaatst.

Maatwerk afzuigkap afzuigopening voorzijde         Horeca afzuigkap voor hoekkeuken         Horeca afzuigkap geintregreerd in vals plafond         Horeca afzuigkap maatwerk

Als het gaat om maatwerk oplossingen is bij Spirotoaal heel veel mogelijk. Bovendien tegen gunstige prijs en binnen redelijke termijn realiseerbaar. Met onze ervaring en knowhow zijn we in staat om voor de meest uiteenlopende situaties te adviseren en ontwerpen. Met 3d-tekeningen vereenvoudigen we de communicatie en worden fouten voorkomen.  

Meer weten over onze maatwerk mogelijkheden voor de horeca afzuigkappen? Neem gerust contact op, onze specialisten helpen graag bij het realiseren van niet standaard oplossingen.


RVS Afzuigkappen

RVS voor horeca afzuigkappen

Al onze horeca afzuigkappen worden vervaardigt uit roestvaststaal (RVS). RVS is sterk, duurzaam en eenvoudig te reinigen. Vanwege hygiëne is het ook een eis voor gebruik in professionele horeca keukens. RVS is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. 

Welke RVS materialen zijn er?

Afzuigkappen voor de horeca worden standaard vervaardigt uit RVS AISI 430 of AISI 304. Dit zijn tevens de RVS materialen die we standaard aanbieden in de webshop. Op aanvraag kan ook AISI 316 worden toegepast. De aisi-standaard staat voor ‘American Iron and Steel Institute’. Lees verder voor meer informatie over de verschillende materialen die worden toegepast voor horeca afzuigkappen.

 Lees hier voor meer informatie over RVS 304 en RVS 430  

Aisi 430 - meest betaalbare

RVS aisi 430, ook wel RVS 18/0 genoemd bestaat onder meer uit 18% chroom en 0% nikkel. Dit is de meest betaalbare samenstelling van RVS en uitstekend geschikt voor horeca afzuigkappen. Ondanks dat dit de laagste kwaliteit is kan RVS 430 kan een prima keus zijn. Het verschil is niet direct te zien, en bij goed onderhoud kan deze vele jaren meegaan. RVS 430 is makkelijk te herkennen met een magneetje, deze vorm van RVS is namelijk magnetisch.

Aisi 304 - beter bestand tegen corrosie

Stel je de hoogste eisen aan de kwaliteit van je keuken apparatuur? Moet de glans en egale uitstraling van de afzuigkap behouden blijven? Dan is een AISI 304 afzuigkap de beste keus. AISI 304 bestaat onder meer uit een samenstelling van 8% tot 12% nikkel wat beter corrosiebestendig is. Deze vorm van RVS is niet magnetisch!

Maak voor de volgende situaties minimaal gebruik van RVS 304:

-Restaurants dicht aan de kust (i.v.m. het hoge zoutgehalte in de lucht)
-Keukens waar chemische reinigingsmiddelen worden gebruikt, zoals slagerijen
-Industriële toepassingen met dampen die corrosie veroorzaken op gegalvaniseerd staal

AISI 316 - scheepsvaart en industrie

In de scheepsvaart (op zee) en voor diverse industriële toepassingen wordt gebruik gemaakt van RVS 316. Dit type is nog beter bestand tegen corrosie en roestvorming wat nodig is i.v.m. een hoog zoutgehalte in de lucht of bij chemische dampen. Al onze afzuigkappen kunnen (op aanvraag) ook uit RVS 316 vervaardigt worden.

 

Filters van horeca afzuigkappen

Horeca afzuigkap filters


Al onze horeca afzuigkappen zijn voorzien van RVS-filters. Ze dienen voor de filtratie van vetdeeltjes uit kookdampen en hebben ze een vlamwerende functie. De filters zitten geplaatst in een hoek van 45 graden en zijn eenvoudig uitneembaar. Reinigen kan onder de kraan of in de vaatwasmachine.

Er zijn diverse type filters verkrijgbaar. Het soort filter heeft grote invloed op de kosten van de afzuigkap. Het verschil in kwaliteit zit voornamelijk in het volgende:

- Het gebruikte materiaal (RVS 304 of 430)
- Filtercapaciteit
- Brandwerende kwaliteiten

De Basic-line en Pro-line afzuigkappen zijn standaard voorzien van basis kwaliteit RVS 430 filters. Dit zijn nette labyrint-filters zonder scherpe randen en geschikt voor minder intensieve keukens.

Tip! Plaats zwaardere kwaliteit filters in de Basic- of Pro-line afzuigkappen en maak ze geschikt voor keukens waar veel en vet gekookt wordt.

De Premium-line afzuigkappen zijn voorzien van zeer hoge kwaliteit cycloonfilters. De filters zijn wel 5cm dik en hebben een vet-filtercapaciteit tot wel 95%. Hiermee zijn ze uniek op de markt.


Afvoerkanaal - Horeca afzuigkap

Afvoerkanaal Horeca afzuigkap

De meest gebruikte luchtkanalen voor de afvoer van horeca afzuigkappen zijn de Spirobuizen met bijbehorende Spiro hulpstukken. Met de ronde vorm en gladde binnenwand ondervindt de luchtstroom zo min mogelijk weerstand. Ook zijn deze gegalvaniseerde buizen relatief eenvoudig te reinigen. 

Biedt de situatie geen ruimte voor een rond kanaal? Dan kan een rechthoekig kanaal de oplossing bieden. Deze kunnen we in (bijna) iedere gewenste diepte en hoogte voor je maken. Voor de horeca gebruiken we over het algemeen de gegalvaniseerde uitvoering met flensverbinding. Daarnaast kunnen ze ook uit aluminium of RVS vervaardigt worden.

Bij het bepalen van het afvoerkanaal voor je horeca afzuigkap is het belangrijk dat deze voldoende doorlaad biedt voor de benodigde luchtstroom. Zorg dat je weet hoeveel (m3/h) lucht  er verplaatst moet worden. Bepaal aan de hand van deze informatie hoe groot het afvoerkanaal moet worden. Check de link voor  meer informatie hierover.

- Afvoerkanaal horeca afzuigkap berekenen


Afzuigmotor - Horeca afzuigkap 

Horeca afzuigmotoren
Bij een aantal modellen zit de afzuigmotor geïntegreerd in de horeca afzuigkap, maar in de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van externe afzuigmotor in box.

Bekijk de volgende stappen om een juiste ventilator (box) te kunnen selecteren:

- Luchtflow berekenen van de afzuigkap
- Diameter van het afvoerkanaal berekenen
- Weerstand berekenen van het complete systeem (kanaalwerk, dakkap, afzuigkap, filters etc.)
- Locatie en beschikbare ruimte voor de ventilator bepalen
- Temperatuur van de luchtstroom*

* BBQ, Grill, wok of andere apparatuur die veel warmte genereerd? kies een motor die geschikt is tot een temperatuur van 80 of 120 graden!

Bereken aan de hand van deze gegevens welke afzuigmotor voldoende capaciteit heeft om na aftrek van de luchtweerstand de benodigde luchtflow te generen.

Hulp nodig bij het berekenen van de juiste horeca afzuigkap / afzuigmotor? Bel gerust, wij helpen hier graag mee!

Bekijk hier direct de horeca ventilatoren, boxen en geurfilterkasten ventilatoren Op aanvraag kunnen we maatwerk ventilatoren leveren die speciaal zijn aangepast op specifieke een situatie.


Brandgevaar - Vervuild keuken afzuigsysteem

Afgebrand horeca afzuigsysteem afzuigkap

Tijdens het koken ontstaan vette dampen die door het afzuigsysteem naar buiten worden afgevoerd. Een deel van de vetdeeltjes blijft hierbij kleven tegen de binnenwanden van de afzuigkap, kanaalwerk, ventilator en ander componenten waar de luchtstroom mee in aanraking komt.

Een vervuilde afzuigkap en -systeem vormt het risico dat de vlammen in geval van brand via het afzuigsysteem doorslaan. Niet voor niets dat de meeste verzekeringsmaatschappijen jaarlijkse reiniging in de voorwaarden hebben opgenomen.


Horeca afzuigkap reinigen

Reiniging horeca afzuigkap, afzuigkanaal en afzuigmotor

Het onderhoud van een horeca afzuigkap moet regelmatig en nauwgezet worden uitgevoerd. Ditzelfde geldt voor de motor, filters en het afvoerkanaal. Reinig de binnenzijde van de afzuigkap regelmatig, en de filters minimaal één maal per week. 

Zorg voor minimaal één keer per jaar groot onderhoud. Denk hierbij aan het reinigen van:

- Binnenzijde afzuigkap
- Binnenzijde kanaalwerk
- Ventilator

Bij installaties met een filterunit, of keukens waar extreem veel rook (BBQ) en-of vette dampen (Wok, Grill) worden geproduceerd kan de onderhoud frequentie hoger liggen. 

Onderhoudsservice van Spirototaal

Op zoek naar een specialist voor het onderhoud van je afzuigkap tot het complete afzuigsysteem? Maak gebruik van onze reinigingsservice!  Laat je horeca afzuigkap, afzuigmotor en/of afvoerkanaal periodiek reinigen door dé specialist. Lees voor verdere informatie: Spirototaal reinigingsservice, of neem contact met ons op.

Bel 024-2022197 of mail naar info@spirototaal.nl

Meer informatie over horeca afzuigkappen

Meer weten over de horeca afzuigkappen of één van onze andere producten? Aarzel niet contact met ons op te nemen. Wij hebben ruim ervaring op het gebied van horeca-afzuiging en delen onze kennis graag met u.