Winkelwagen

artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00
  • Uitgebreid assortiment en snelle vakkundige levering
  • A-Kwaliteit ventilatieproducten tegen scherpe prijzen
  • 7 dagen p/w telefonisch bereikbaar, de beste service!
  • Maatwerk is mogelijk,
    u vraagt wij maken
  • Ook afhalen & betalen in ons magazijn in Wijchen

Labyrintfilters

Filters horeca afzuigkap

Op zoek naar RVS labyrintfilters (lamellenfilters) voor je horeca afzuigkap? Bekijk hier de filters met bijbehorende afmetingen. Staat de juiste afmeting hier niet tussen? Laat het ons weten, wij kunnen (bijna) iedere maat leveren tegen aantrekkelijke prijzen.

Lees verder voor meer info, of neem contact op, wij helpen graag bij het vinden van de juiste filters voor je horeca afzuigkap!

Lees meer...

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren

 

 

Wat is een Labyrintfilter?

Labyrintfilters (lamellenfilters) zijn RVS filters voor gebruik in horeca afzuigkappen. Ze zitten in een hoek van 45 graden in de kap geplaatst en zijn eenvoudig uitneembaar. Als eerste onderdeel dat in aanraking komt met de kookdampen vervullen deze filters een aantal belangrijke taken:

● Filteren van vet: Tijdens het koken, frituren, braden en wokken in de horeca ontstaan grote hoeveelheden vette kookdampen. Zonder gebruik van filters zou al dit vet doorstromen in het systeem, en zich gaan nestelen in het afvoerkanaal, ventilator,  filters in de luchtbehandelingsunit en andere componenten van het afzuigsysteem.

● Vlam vertragend: Naast het afvangen van vetdeeltjes hebben de afzuigkap filters een tweede belangrijke functie. Mocht de vlam in de pan slaan, of om andere reden brand ontstaan in de keuken, dan kan de brandvertragende functie van de filters voorkomen dat de vlam doorslaat in het afzuigsysteem. 

 

De juiste filters selecteren

Bij het selecteren van filters is het belangrijk dat ze goed aansluiten op de situatie. Kijk hiervoor goed naar de drie volgende punten:

1. Afmeting

Om te beginnen moet gekeken worden naar de afmeting van het filter. De basis is dat het filter goed aansluit binnen de beschikbare ruimte. Denk hierbij aan de breedte en hoogte maar ook aan de diepte van het filter.

Horeca afzuigkap filter afmeting 

Een te diep filter past niet in het montagerail van de afzuigkap, te ondiep sluit niet mooi aan wat zorgt dat de luchtstroom langs het filter kan ontsnappen. Ditzelfde geld voor de hoogte en breedte van het filter. De juiste maat sluit mooi aan, en zorgt voor de beste werking!

2. Materiaal 
Alle filters zijn vervaardigt uit RVS (roestvaststaal). Kijk bij de filters naar het soort RVS dat gebruikt is. Standaard is er keus uit twee soorten RVS:

RVS AISI 430
-Lichtere kwaliteit
-Voordeliger in aanschaf

RVS AISI 304
-Hogere kwaliteit
-Makkelijker te reinigen
-Blijft langer mooi egaal van kleur
-Beter bestand tegen corrosievorming ten gevolge van beschadigingen of chemische reinigingsmiddelen

3. Type filter
Er zijn verschillende type filters verkrijgbaar. Naast de maat en het materiaal is ook het ontwerp bepalend voor de filtercapaciteit en brandwerendheid. Welke filter het best past bij jouw situatie hangt af van de bereidingswijze van het koken, de apparatuur die gebruikt wordt en het aantal kookuren. Zie hieronder de verkrijgbare filters en het type keuken waarvoor deze geschikt zijn:

RVS430 filters: Minder intensieve keukens
RVS304 FF4 filters: Gemiddelde keukens
RVS304 FS20 filters: Intensieve keukens
RVS304 Cycloonfilters: Zeer intensieve keukens

Let op! De cycloonfilters zijn niet los verkrijgbaar, deze worden standaard geleverd bij de Premium afzuigkappen.

 

Reinigen van horeca afzuigkap filters

De afzuigkap filters kunnen eenvoudig uit de kap worden genomen. Ze kunnen worden gereinigd worden onder de kraan of in de vaatwasmachine. Zorg dat de filters met regelmaat worden gereinigd. Zo blijft de filtercapaciteit optimaal. De frequentie waarbinnen de filters gereinigd moeten worden hangt af van de keuken.

Houd hierbij het volgende aan:

Minder intensiefe keuken (bain marie): 1 x per week
Gemiddelde keuken (frituur, bakplaat, kookpannen): 1 x per 2 dagen
Intensiefe keuken: (grill, BBQ, 24-uurs keuken): 1 x per dag

Het frequent reinigen van de filters is hygiënisch, voorkomt dat het filter dichtslibt, bevorderd de filtercapaciteit en is brandveiliger.