Winkelwagen

artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00
  • Uitgebreid assortiment en snelle vakkundige levering
  • A-Kwaliteit ventilatieproducten tegen scherpe prijzen
  • 7 dagen p/w telefonisch bereikbaar, de beste service!
  • Maatwerk is mogelijk,
    u vraagt wij maken
  • Ook afhalen & betalen in ons magazijn in Wijchen

Afvoeropening(en) in een horeca afzuigkap

Alle afzuigkappen worden standaard geleverd zonder afzuig opening(en). In de praktijk werkt het (meestal) beter om deze tijdens de installatie in de afzuigkap te maken. 
Zo kan dit perfect worden afgestemt op de situatie.
 

Afvoeropening maken in de afzuigkap

Afvoeropening horeca afzuigkap zagen

Tijdens het slijpen of zagen kunnen stukjes / splinters metaal wegschieten. Maak hiervoor gebruik van beschermende kleding.

- Handschoenen
- Veiligheidsbril
- Oordoppen

Punt van de afvoeropeningen bepalen

Voor het maken van de afvoeropening(en) moet eerst het exacte punt bepaald. Zorg hierbij dat de doorvoer uitkomt in het compartiment achter de filters.

Afzuigkap ruimte achter de filters afbeelding
De afvoeropening(en) kunnen aan de bovenzijde, achterzijde of zijkant van de afzuigkap van de kap gemaakt worden.
De opstelling van het afzuigsysteem bepaald welk punt het hier meest geschikt voor is. 

Afbeelding met afzuigkap en afvoeropening
 

Eén of meerdere afvoeropeningen

Bij de kleinere afzuigkappen is één afvoeropening voldoende. Bij langere kappen is het beter om meerdere afzuigopeningen toe te passen. Zo wordt de afzuiging beter verdeeld over de filters.
 
Het aantal benodigde afvoeropeningen wordt bepaald door de lengte van de afzuigkap.
Tot een lengte van 1500mm volstaat één afvoeropening.
Afzuigkap met één afvoeropening
 
Houd bij langere afzuigkappen voor elke 1500mm dat de kap langer is één extra afvoeropening aan.
Voorbeeld: Bij een lengte tussen de 1500mm en 3000mm zijn dit 2 openingen. 
Horeca afzuigkap met twee afvoeropeningen
Zorg dat de openingen goed verdeeld zijn over de lengte van de kap. Hiermee bereik je de ideale verdeling van de afzuiging.
Verdeling van de afzuikap afvoeropenigen
 

Afmeting van de afvoeropening(en) 

De afmeting (diameter) van de afvoeropening(en) moet groot genoeg zijn voor de hoeveelheid lucht die er doorheen moet stromen. Als deze te krap zijn wordt de luchtstroom belemmerd met onvoldoende afzuiging tot gevolg. Reken daarom uit welke diameter de opening(en) moet hebben.

Bereken eerst de totaal benodigde afzuigcapaciteit (m3/h) van de afzuigkap. Gebruik hiervoor de volgende formule:
(aantal meter lengte afzuigkap) x 1000 = luchthoeveelheid (m3/h)

Deel de uitkomst door het aantal afvoeropeningen, en je weet hoeveel m3/h lucht er per opening doorstroomt.

Tot slot kan de diameter van de afvoeropening worden bepaald. Klik hiervoor op onderstaande link:
 
 
 

Meer informatie over horeca afzuigkappen

 Check voor meer informatie over horeca afzuigsystemen de volgende pagina's: