Winkelwagen

artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00
  • Uitgebreid assortiment en snelle vakkundige levering
  • A-Kwaliteit ventilatieproducten tegen scherpe prijzen
  • 7 dagen p/w telefonisch bereikbaar, de beste service!
  • Maatwerk is mogelijk,
    u vraagt wij maken
  • Ook afhalen & betalen in ons magazijn in Wijchen

Twee belangrijke punten bij de aanleg van een horeca keuken afzuigsysteem is het geluid en de geur die ze produceren. Het komt regelmatig voor dat omwonende van een horeca gelegenheid hier overlast van ervaren. Om dit te voorkomen zijn er vanuit de overheid bepaalde eisen aan gesteld.

Geluidsregels horeca afzuigsystemen

Alle horeca ventilatiesystemen produceren in meer of mindere maat geluid. Hierom moeten restaurants voldoen aan bepaalde geluidsgrenzen om zo de overlast van voor de omgeving te beperken. Hieronder de maximale geluidsdruk op gevels van woningen (Wet Milieubeheer):

  • Tussen 07.00 – 19.00u.      50dB(A)
  • Tussen 19.00 -23.00u.        45 dB(A)
  • Na 23.00 u. -                       40dB(A).

Om problemen met buren en gemeente te voorkomen is het goed om hier bij de aanleg van een horeca afzuigsysteem rekening mee te houden. Voorkom hiervoor te krappe afvoerkanalen

Regels horeca geuren

Horeca afzuiginstallaties voeren de kookdampen naar buiten af. Naast de geuren zitten er ook giftige stoffen in deze lucht. Dit kan voor omwonende geuroverlast maar ook gezondheidsproblemen opleveren.  Om dit te voorkomen zijn hier wettelijke regels voor opgesteld. Deze schrijven twee opties voor:

Optie 1. Het uitblaaspunt van horecakeukens moet minimaal 2 meter boven de hoogste daklijn van bebouwing binnen een straal van 25 meter uitkomen.

In veel gevallen is dit technisch niet haalbaar of wordt de aanleg van het afvoerkanaal naar boven niet goedgekeurd door de welstandscommissie van de gemeente. Ook kunnen er andere redenen zijn wat dit niet mogelijk maakt. Hiervoor de volgende optie.

Optie 2. Optie 1 niet mogelijk of gewenst? Dan kan er gebruik moeten worden gemaakt van een ontgeuringsinstallatie.

Lees hier voor meer informatie over horeca ventilatie!