Cookie instellingen

Om gebruik te maken van deze diensten hebben wij uw toestemming nodig. Door op "Alles accepteren" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van al deze diensten. U kunt ook toestemming geven voor specifieke diensten door de cookies in een categorie te accepteren en op te slaan.

Meer informatie arrow-right
Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeurscookies

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.

Statistische cookies

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketing cookies

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

We gebruiken eigen cookies & cookies van derden om uw ervaring te verbeteren, verkeer te analyseren en voor beveiligings- en marketingdoeleinden. Selecteer “Alles accepteren” om gebruik toe te staan. Lees ons cookiebeleid.
Feedback Company tekstuele widget
star star star star star
star star star star star
87 / 100 van de 648 beoordelingen

Afvoeropening(en) in een horeca afzuigkap

Alle afzuigkappen worden standaard geleverd zonder afzuig opening(en). In de praktijk werkt het (meestal) beter om deze tijdens de installatie in de afzuigkap te maken. Zo kan dit perfect worden afgestemd op de situatie.

Wat heb je nodig?

Afvoeropening horeca afzuigkap zagen

Tip

Tijdens het slijpen of zagen kunnen stukjes / splinters metaal wegschieten. Maak hiervoor gebruik van beschermende kleding.

  • Handschoenen
  • Veiligheidsbril
  • Oordoppen

Punt van de afvoeropeningen bepalen

Voor het maken van de afvoeropening(en) moet eerst het exacte punt bepaald. Zorg hierbij dat de doorvoer uitkomt in het compartiment achter de filters.

Afzuigkap ruimte achter de filters afbeelding

De afvoeropening(en) kunnen aan de bovenzijde, achterzijde of zijkant van de afzuigkap van de kap gemaakt worden. De opstelling van het afzuigsysteem bepaalt welk punt hier het meest geschikt voor is.

Afbeelding met afzuigkap en afvoeropening

Eén of meerdere afvoeropeningen

Bij de kleinere afzuigkappen is één afvoeropening voldoende. Bij langere kappen is het beter om meerdere afzuigopeningen toe te passen. Zo wordt de afzuiging beter verdeeld over de filters.

Het aantal benodigde afvoeropeningen wordt bepaald door de lengte van de afzuigkap.

Tot een lengte van 1500mm volstaat één afvoeropening.

Afzuigkap met één afvoeropening

Houd bij langere afzuigkappen voor elke 1500mm dat de kap langer is één extra afvoeropening aan.

Voorbeeld: Bij een lengte tussen de 1500mm en 3000mm zijn dit 2 openingen. 

Horeca afzuigkap met twee afvoeropeningen

Zorg dat de openingen goed verdeeld zijn over de lengte van de kap. Hiermee bereik je de ideale verdeling van de afzuiging.

Verdeling van de afzuikap afvoeropenigen

Afmeting van de afvoeropening(en)

De afmeting (diameter) van de afvoeropening(en) moet groot genoeg zijn voor de hoeveelheid lucht die er doorheen moet stromen. Als deze te krap zijn wordt de luchtstroom belemmerd met onvoldoende afzuiging tot gevolg. Reken daarom uit welke diameter de opening(en) moet hebben.

Bereken eerst de totaal benodigde afzuigcapaciteit (m3/h) van de afzuigkap. Gebruik hiervoor de volgende formule:

(aantal meter lengte afzuigkap) x 1000 = luchthoeveelheid (m3/h)

Deel de uitkomst door het aantal afvoeropeningen, en je weet hoeveel m3/h lucht er per opening doorstroomt.

Tot slot kan de diameter van de afvoeropening worden bepaald. Klik hiervoor op onderstaande link:

- Diameter van de afvoeropening berekenen

Meer informatie over horeca afzuigkappen

Alle afzuigkappen worden standaard geleverd zonder afzuig opening(en). In de praktijk werkt het (meestal) beter om deze tijdens de installatie in de afzuigkap te maken. 
Zo kan dit perfect worden afgestemt op de situatie.
 

Afvoeropening maken in de afzuigkap

Afvoeropening horeca afzuigkap zagen

Tijdens het slijpen of zagen kunnen stukjes / splinters metaal wegschieten. Maak hiervoor gebruik van beschermende kleding.

- Handschoenen
- Veiligheidsbril
- Oordoppen

Punt van de afvoeropeningen bepalen

Voor het maken van de afvoeropening(en) moet eerst het exacte punt bepaald. Zorg hierbij dat de doorvoer uitkomt in het compartiment achter de filters.

Afzuigkap ruimte achter de filters afbeelding
De afvoeropening(en) kunnen aan de bovenzijde, achterzijde of zijkant van de afzuigkap van de kap gemaakt worden.
De opstelling van het afzuigsysteem bepaald welk punt het hier meest geschikt voor is. 

Afbeelding met afzuigkap en afvoeropening
 

Eén of meerdere afvoeropeningen

Bij de kleinere afzuigkappen is één afvoeropening voldoende. Bij langere kappen is het beter om meerdere afzuigopeningen toe te passen. Zo wordt de afzuiging beter verdeeld over de filters.
 
Het aantal benodigde afvoeropeningen wordt bepaald door de lengte van de afzuigkap.
Tot een lengte van 1500mm volstaat één afvoeropening.
Afzuigkap met één afvoeropening
 
Houd bij langere afzuigkappen voor elke 1500mm dat de kap langer is één extra afvoeropening aan.
Voorbeeld: Bij een lengte tussen de 1500mm en 3000mm zijn dit 2 openingen. 
Horeca afzuigkap met twee afvoeropeningen
Zorg dat de openingen goed verdeeld zijn over de lengte van de kap. Hiermee bereik je de ideale verdeling van de afzuiging.
Verdeling van de afzuikap afvoeropenigen
 

Afmeting van de afvoeropening(en) 

De afmeting (diameter) van de afvoeropening(en) moet groot genoeg zijn voor de hoeveelheid lucht die er doorheen moet stromen. Als deze te krap zijn wordt de luchtstroom belemmerd met onvoldoende afzuiging tot gevolg. Reken daarom uit welke diameter de opening(en) moet hebben.

Bereken eerst de totaal benodigde afzuigcapaciteit (m3/h) van de afzuigkap. Gebruik hiervoor de volgende formule:
(aantal meter lengte afzuigkap) x 1000 = luchthoeveelheid (m3/h)

Deel de uitkomst door het aantal afvoeropeningen, en je weet hoeveel m3/h lucht er per opening doorstroomt.

Tot slot kan de diameter van de afvoeropening worden bepaald. Klik hiervoor op onderstaande link:
 
Diameter van de afvoeropening berekenen
 
 

Meer informatie over horeca afzuigkappen

 Check voor meer informatie over horeca afzuigsystemen de volgende pagina's:
 
Horeca afzuigkap berekenen
- Horeca Keuken afzuigsysteem samenstellen
- Geur en geluidregels
- Luchttoevoer horeca keukens
- Afzuigkanaal reinigen


 
 
 
 
 
 
 


Feedback Company tekstuele widget
star star star star star
star star star star star
87 / 100 van de 648 beoordelingen
Stel je vraag