Cookie instellingen

Om gebruik te maken van deze diensten hebben wij uw toestemming nodig. Door op "Alles accepteren" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van al deze diensten. U kunt ook toestemming geven voor specifieke diensten door de cookies in een categorie te accepteren en op te slaan.

Meer informatie arrow-right
Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeurscookies

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.

Statistische cookies

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketing cookies

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

We gebruiken eigen cookies & cookies van derden om uw ervaring te verbeteren, verkeer te analyseren en voor beveiligings- en marketingdoeleinden. Selecteer “Alles accepteren” om gebruik toe te staan. Lees ons cookiebeleid.
Feedback Company tekstuele widget
star star star star star
star star star star star
87 / 100 van de 648 beoordelingen

Spirototaal is dé expert op het gebied van horeca ventilatie. U kunt bij ons terecht voor de producten, installatie en het onderhoud van uw horeca grootkeuken en ventilatie van het restaurant.

In de webwinkel bieden we professionele horeca ventilatie producten aan tegen zeer lage prijs. Vragen over onze producten of het maken van een compleet luchtbehandelingsplan? We helpen u graag met vakkundig advies. Installatie geheel uit handen geven? Vraag naar onze onderhoud en installatieservice!

Bel 024-2022197 of mail naar [email protected]

Een goede horeca ventilatie verhoogt de omzet

Ventilatie is vaak niet het eerste waar je bij het starten van een horecagelegenheid aan denkt.  Toch is dit voor een groot deel bepalend voor de sfeer en beleving die gasten ervaren tijdens een bezoek aan een restaurant of café. Een juist geventileerde ruimte is gezond, prettig en zorgt voor een behaaglijk gevoel. Dit heeft invloed op de tijd dat gasten verblijven en het eten en drinken dat wordt besteld. Zo zorgt een goede horeca ventilatie voor meer omzet.

Ventilatie voor de gezondheid van horeca personeel

Een slechte ventilatie in horeca keukens wordt in eerste instantie geassocieerd met geurproblemen. Toch is dit niet het grootste probleem. Bij het koken en braden komt CO2 en fijnstof vrij. Bij slechte ventilatie zal deze vervuilde lucht zich in, en buiten de horecakeuken verspreiden. Uit onderzoek blijkt dat dit tijdens het koken snel ophoopt tot schadelijke concentraties.

Voor horeca personeel vormt dit een groot onderschat probleem. De lucht die ze inademen draagt bij aan hoe zij zich fysiek voelen.  Op korte termijn kan onvoldoende ventilatie een suf gevoel en irritatie van oog, neus en keel veroorzaken. Dit zorgt voor een onprettige werkplek en minder efficiënt werken. Op lange termijn kan dit schade aan de longen, hart en vaten veroorzaken.

Reden genoeg om de ventilatie in uw horeca bedrijf serieus te nemen.

Tips voor een goede horeca ventilatie

Om een goede ventilatie voor de horeca te realiseren zijn er een aantal belangrijke punten waar naar gekeken moet worden

1. Afzuigkap: Een goede horeca ventilatie begint bij een goed functionerende afzuigkap. Deze moet de vervuilde kooklucht snel en efficiënt naar buiten afvoeren. Zorg dat deze het juiste formaat heeft en voldoende capaciteit. Lees hier meer over het berekenen van horeca afzuigkappen 

2. Luchttoevoer voor de afzuigkap: Een afzuigkap onttrekt vaak grote hoeveelheden lucht uit de ruimte. Ter compensatie moet er frisse lucht van buiten worden toegevoerd. Dit kan op natuurlijke wijze (roosters, openstaande ramen/deuren) of mechanisch met behulp van een ventilator. Om tocht, hoge stookkosten en een onprettig binnenklimaat te voorkomen is het belangrijk dat de luchttoevoer op juiste wijze is geregeld. Lees hier meer over de toevoer van lucht in horeca keukens

3. Algemene ventilatie van het restaurant: Naast de keuken afzuiging moet ook goed gekeken worden naar de algemene ventilatie van het restaurant. Zorg dat deze minimaal voldoet aan de eisen volgens het bouwbesluit, maar ventileer bij voorkeur meer. Kijk bij het berekenen hiervan naar het aantal m2 en het maximaal aantal gasten in het restaurant. Ventileer per vierkante meter tenminste 13.68 m3/h. Daarnaast minimaal 14 m3/h per persoon. Het hoogst van beide berekeningen is de minimale luchtverversing die moet worden gehanteerd.

 

Meer weten over horeca ventilatie? Laat het ons weten!

Bel 024-2022197 of mail naar [email protected]

Feedback Company tekstuele widget
star star star star star
star star star star star
87 / 100 van de 648 beoordelingen
Stel je vraag