Cookie instellingen

Om gebruik te maken van deze diensten hebben wij uw toestemming nodig. Door op "Alles accepteren" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van al deze diensten. U kunt ook toestemming geven voor specifieke diensten door de cookies in een categorie te accepteren en op te slaan.

Meer informatie arrow-right
Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeurscookies

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.

Statistische cookies

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketing cookies

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

We gebruiken eigen cookies & cookies van derden om uw ervaring te verbeteren, verkeer te analyseren en voor beveiligings- en marketingdoeleinden. Selecteer “Alles accepteren” om gebruik toe te staan. Lees ons cookiebeleid.
Feedback Company tekstuele widget
star star star star star
star star star star star
87 / 100 van de 648 beoordelingen

Twee belangrijke punten bij de aanleg van een horeca keuken afzuigsysteem is het geluid en de geur die ze produceren. Het komt regelmatig voor dat omwonende van een horeca gelegenheid hier overlast van ervaren. Om dit te voorkomen zijn er vanuit de overheid bepaalde eisen aan gesteld.

Geluidsregels horeca afzuigsystemen

Alle horeca ventilatiesystemen produceren in meer of mindere maat geluid. Hierom moeten restaurants voldoen aan bepaalde geluidsgrenzen om zo de overlast van voor de omgeving te beperken. Hieronder de maximale geluidsdruk op gevels van woningen (Wet Milieubeheer):

  • Tussen 07.00 – 19.00u.      50dB(A)
  • Tussen 19.00 -23.00u.        45 dB(A)
  • Na 23.00 u. -                       40dB(A).

Om problemen met buren en gemeente te voorkomen is het goed om hier bij de aanleg van een horeca afzuigsysteem rekening mee te houden. Voorkom hiervoor te krappe afvoerkanalen

Regels horeca geuren

Horeca afzuiginstallaties voeren de kookdampen naar buiten af. Naast de geuren zitten er ook giftige stoffen in deze lucht. Dit kan voor omwonende geuroverlast maar ook gezondheidsproblemen opleveren.  Om dit te voorkomen zijn hier wettelijke regels voor opgesteld. Deze schrijven twee opties voor:

Optie 1. Het uitblaaspunt van horecakeukens moet minimaal 2 meter boven de hoogste daklijn van bebouwing binnen een straal van 25 meter uitkomen.

In veel gevallen is dit technisch niet haalbaar of wordt de aanleg van het afvoerkanaal naar boven niet goedgekeurd door de welstandscommissie van de gemeente. Ook kunnen er andere redenen zijn wat dit niet mogelijk maakt. Hiervoor de volgende optie.

Optie 2. Optie 1 niet mogelijk of gewenst? Dan kan er gebruik moeten worden gemaakt van een ontgeuringsinstallatie.

Lees hier voor meer informatie over horeca ventilatie!

Feedback Company tekstuele widget
star star star star star
star star star star star
87 / 100 van de 648 beoordelingen
Stel je vraag